Szukanie zaawansowane
   
 
Home Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Galerie  
 
 

Forum Strona Główna Nasz button A级厨师红&#28903
Wyświetl posty z ostatnich:   
       
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

Czw 1:42, 10 Mar 2011
Autor Wiadomość
ghdhair100
120%
120%



Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 1890
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: England

Temat postu: A级厨师红&#28903

用料:
  1、带皮五花肉一斤;
  2、鹌鹑蛋三十个;
  3、冰糖两大匙(约半两);
  4、老姜一块;
  5、八角两玫;
  6、花椒一小匙;
  7、桂皮两小块;
  8、干辣椒四个,[link widoczny dla zalogowanych];
  9、香葱四、五棵;
  10、酱油半汤勺;
  11、料酒两大匙;
  12、盐适量。

做法:
  1、将鹌鹑蛋清净后下冷水锅中加盖煮沸,关火后闷五分钟以上。

2、五花肉放温水锅中用大火烧沸,改中火煮两分钟以去血沫。

3、五花肉捞出后切成约一厘米见方的块(可依个人喜欢的大小切块);鹌鹑蛋取出后用凉水浸泡约五分钟后去壳,用厨房用纸拭干水分;老姜拍破;香葱切成两段;
干辣切段,[link widoczny dla zalogowanych]。

4、锅中放油烧至五成热,下鹌鹑蛋用中小火慢炸。

 5、炸呈金黄色时捞出沥干油分。

6、锅中留约半汤勺油用微火烧至温热,[link widoczny dla zalogowanych],下冰糖慢慢翻炒。

7、炒至锅中烟雾缭绕糖呈焦黄色。

8、倒入五花肉后立即关火,快速翻动肉块使之均匀地裹上糖色。

9、加约三斤汤或水(如果锅小可以分成几次加,但在中途加水时一定要是沸水),开大火烧沸后放入老姜、八角、花椒、桂皮、干辣椒、香葱、酱油、料酒,加盖后改小火慢烧。

10、烧半小时后下鹌鹑蛋、盐,用大火烧沸后改小火慢烧约一小时。

11、当汤汁将干时改大火收汁。

12、收干汤汁后关火,捡去葱、姜、八角、桂皮不要,将鹌鹑蛋摆放在盘子周围,再把肉盛进盘中即成。
Many years ago there lived an Emperor who was so exceedingly fond of fine new clothes that he spent vast sums of money on dress. To him clothes meant more than anything else in the world. He took no interes
related links:


图解吉野家牛肉饭做法


Post został pochwalony 0 razy
 
Zobacz profil autora
      Do góry  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu

 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


      Do góry  

Strona 1 z 1
Skocz do:  
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Avalanche style by What Is Real © 2004
             
Regulamin